maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Kesäsumoa

Sumon kesäturnaus oli yllätyksellinen, suurelta osin siksi, että yokozuna Asashoryu loukkaantui jo alussa ja joutui jättämään kisan kesken. Yritettyään liian nopeasti päästä eroon maansiirtokoneesta nimeltä Wakanosato hän havaitsi harovansa tyhjää kehän laidalla. Peräänantamattomana taistelijana hän keikkui vielä vaaka-asennossa viimeiseen asti toivoen Wakanosaton sillä aikaa hoippuvan pihalle hänen viimeisen tönäisynsä johdosta. Turhaa oli se, ja kunnianarvoisa mongolimme rojahti alas katsomoon kyynärpäälleen saaden parin kuukauden sairasloman. Lehdistölle ei kommenttia herunut - kylpyhuoneesta kuului vain katkeria kirosanoja.

Kuten odotettavissa oli, turnaus oli tämän jälkeen nuoremman mongolin, Hakuhon heiniä. Tai olisi ollut, ellei puskutraktori Miyabiyama olisi heittänyt häntä katsomoon kisan alkupuolella. Nämä kaksi saapuivatkin loppusuoralle tasapisteissä. Lisäjännitystä tarjosi kisassa yllätyskolmosena ollut Viron jättiläinen Baruto (kuva), joka kokemattomuudestaan ja teknisistä puutteistaan huolimatta viskeli vastustajiaan kuin räsynukkeja. Järjestäjät pistivät sitten hänet loppuhuipennuksena ottamaan mittaaa johtokaksikosta, mutta eipä ollut keltanokalla mitään sanomista kokeneita kehäkettuja vastaan.

Hakuho ja Miyabiyama päätyivät lopulta selvittämään paremmuutensa uusintaottelussa, jossa lempimongolimme ensin nosti 182 kiloisen vastustajansa ilmaan ja sitten talutti tämän vyöstä pihalle. Tämä oli siis Hakuhon ensimmäinen turnausvoitto ja samalla odotettu askel hänen tiellään kohti suurmestari yokozunan arvoa. Loistavaa!

Itse kävimme tietenkin taas paikan päällä katsomassa yhden päivän tapahtumat, tällä kertaa kalliilla alakerran B-katsomon paikoilla. Tässä takaperoisessa valtioissa halvalla saa mukavan tuolin ja isommalla rahalla joutuu istumaan tyynyllä, sentään lähempänä areenaa. Opetus: arkisin talo ei ole useinkaan loppuunmyyty, joten kannattaa ostaa halvimmat liput ja mennä silti kalliille paikoille, järjestäjillä ei ole mitään sitä vastaan. A-katsomoon ei tosin pääse näin, vaan teetarjoilusta ja henkilökohtaisesta palvelusta joutuu oikeasti maksamaan ekstraa.

1 Kommentteja

Anonymous Anonyymi sanoi...

Ooh, eksoottista urheilua!

Terveisiä vaan sinne todelliseen itään täältä todellisesta lännestä ;)

23/5/06 22:56  

Lähetä kommentti

<< Home