maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Muotimajatalo

Koska Japanissa ovat asunnot pieniä ja niissä voi asua useita sukupolvia, on varsinkin nuorilla pareilla tarvetta yksityisyyteen. Tätä markkinarakoa syntyivät takomaan muotihotellit (esim. fashion, boutique, leisure, love tai couples' hotel, rakkaalla majatalolla on monta nimeä). Ensisilmäyksellä sellainen voi näyttää tavalliselta yöpymispaikalta, mutta ulkopuolella mainostetaan yöhinnan ("stay") lisäksi kahden tunnin levon ("rest") hintaa, ja diskreetistä sisäänkäynnistä on helppo livahtaa sisään huomiota herättämättä.

Sisällä ensimmäisenä vastaan tulee seinällinen valokuvia, joista valaistut edustavat vapaita huoneita. Inspiroivan näköisen ja sopivan hintaisen huoneen nappulaa painettuaan saa asiakas ihmeteltäväkseen vastaanottoluukusta ilmestyvän, avaimen sijasta kaksikielistä lappua pitelevän käden. Emme valitettavasti voi palvella ulkomaalaisia, koska hätätilanteessa voi tulla kommunikaatio-ongelmia, sanoo lappu. Muutamalla japanin kielen sanalla (nihongo daijoobu) ja pienellä rahasummalla saa lapun muuttumaan avaimeksi, paitsi jos yrittää sisään samaa sukupuolta olevan tai liian monen partnerin kanssa.

Hämyisiä käytäviä pitkin voi rauhassa etsiytyä tilavaan huoneeseensa tarvitsematta törmätä muihin asiakkaisiin. Sieltä voi löytyä houkuttelevan sängyn lisäksi esimerkiksi iso televisio aikuisviihdekanavineen, karaoke, ohjelmoitava tunnelmavalaistus, sata musiikkikanavaa, viihtyisä kylpyhuone porealtaineen ja minibaari. Sisustus voi olla mitä vain suhteellisen normaalista fantasiateemaan kuten tropiikki, satulinna, antiikki tai vankityrmä. Nuorisoa houkutellaan esimerkiksi uusimmilla videopeleillä tai lasershowlla. Tärkeintä on siisteys ja hyvä tunnelma, jotta asiakas pääsee helposti irti arjesta.

Tällaisessa ympäristössä aika kuluu kuin siivillä, joten pientä lisämaksua vastaan voi rentoutua pidempäänkin. Hinnat eivät yleensäkään ole kalliita - levähdyksen voi saada jo parillakymmenellä eurolla ja koko yön hinnat ovat neljästä kympistä ylöspäin, per huone. Jos viihtyi niin hyvin, että aikoo tulla toistekin, kannattaa pyytää bonuskortti. En tosin tiedä, millaisen taulukon mukaan huoneessa tapahtunut suoritus muutetaan bonuspisteiksi.

Perusteellisesti rentouduttuaan, kylvettyään, juotuaan minibaarista ilmaisen mehun ja hoilattuaan Ricky Martinia ja Volarea viimeisille sekunneille asti palauttaa asiakas avaimen ruumiittomalle kädelle. Paljon kiitoksia, sanoo käsi. Ulko-ovella voi vielä televisiomonitorista tarkistaa, ettei kadulla kulje ketään tuttuja, ja sitten livahtaa taas muina miehinä ihmisvirtaan tyytyväinen virnistys kasvoillaan.

Näin siis meille on kerrottu.

2 Kommentteja

Blogger Miira sanoi...

Mitä, ei samaa sukupuolta?? Höh.

1/6/06 21:38  
Blogger Janne sanoi...

Joo, riippumatta siitä, miten paljon samurait tai buddhalaismunkit muinoin ilakoivat oppipoikiensa kanssa, on Japani nykyään aika puhtaasti heterovaltio. Ristiriitoja välttämään pyrkivä yhteiskunta sietää huonosti erilaisuutta, valitettavasti.

2/6/06 11:50  

Lähetä kommentti

<< Home