maanantaina, kesäkuuta 06, 2005

Amatsoonit rulaa!

Sadekauden alettua on tätä nykyään ainoa järjellinen ajanviete tilailla kirjoja ja musiikkia Japanin Amatsoonista. Maailmankaikkeuden tärkein kirjallisuus tulee kauniisti pakattuna suoraan kotiovelle, ja vieläpä ilman postimaksuja. Lisäksi, taas punapääksi muuttuneen fyysikkomme iloksi, englanninkielinen tiedekirjallisuus on selvästi halvempaa kuin sama ensimmäiselle kotimaiselle käännettynä. Mikä voikaan enää estää meitä ostamasta kilotolkulla kirjoja!? Paitsi se pieni seikka, että ne kaikki on jollain keinolla ennen pitkää raahattava mukanaan Suomeen.

Alkukuusta ei sitten olekaan tapahtunut mitään erityisempää. Sadekausi on selvästi sadekausi tänä vuonna, ja kuuleman mukaan kesästä on tulossa kylmä – ainakin verrattuna edelliseen, joka olikin ennätyskuuma. Japanilainen ystäväni harkitsi jättävänsä kesävaatteet kokonaan varastoon, kun ei kerran lämpimiä säitä ole alkanut kuulumaan (tänään varjossa +28).

Niin, ja Jannen aikaisempien valitusten inspiroimana huipputeknologian edelläkävijä Anttila aloitti musiikin myymisen netitse. Ja tietenkin kotimaisen musiikin valikoima on hyvä.

iPodini on osoittautunut hintansa väärtiksi ja hyväksi matkaseuraksi, vaikka junamatkat ovatkin edelleen ihan yhtä tylsiä – suorastaan kuvottavia. Viikonloppuisin ei todellakaan tee mieli lähteä yhtään minnekään, koska joutuisi matkustamaan junalla. Juna-/metromatkailusta on alkanut tulla uusi kirosana minulle.

Eilen käytiin Jannen kanssa vähän verestämässä muistoja siitä, kuinka frisbeetä heitellään – ja hyvinhän se sujui. Ultimate, here we come!

Lopuksi mainittakoon, että pääministeri Koizumi on kehottanut kaikkia toimistotyöntekijöitä jättämään puvuntakin ja kravatin kotiin kesähelteillä. Pukeutumissääntö on ollut voimassa tämän kuun alusta ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Viestin perillemenon varmistamiseksi pääministeri itse esiintyi virallisesti sinisessä kauluspaidassa ilman puvuntakkia ja kravattia, ja paidan ylin nappi auki! Tosin viestin perillemenosta ei ainakaan vielä ole näkynyt merkkejä metrossa kulkevien salariimanien pukeutumistrendiä seuraamalla.

Vähentääkseen energiankulutusta ja sitä kautta kasvihuonekaasuja yms. päästöjä, on pääministeri myös määrännyt, että valtionvirastojen on säädettävä ilmastointinsa +28 asteeseen kesän ajaksi.

Ja ihan lopuksi vielä tärkein uutinen. Yläkerran naapuri ja melkein perheenjäsenen statuksen saanut Meghana lähti viime viikon torstaina takaisin Intiaan.

0 Kommentteja

Lähetä kommentti

<< Home