perjantaina, kesäkuuta 23, 2006

Optinen mafia

Päällikköni Kawata-sensei kertoi johtavansa Japanin optista mafiaa: kun porukkaan on kerran liittynyt, ei ulos ole pääsemistä. Tällä hän viittasi siihen tosiseikkaan, että useimmat Kawatan labroissa joskus aikaa viettäneet käyvät silloin tällöin parin kuukauden visiiteillä. Toivotti hän minutkin tervetulleeksi milloin vain vapaata aikaa sattuu olemaan, ja ilmoitti rahoituksen kyllä järjestyvän. Ei siis auta kuin järjestellä yhteistyökuvioita Rikenin ja tulevan työnantajani välille, jotta on tekosyytä pistäytyä Japanissa. Toivottavasti tämä on jotenkin mahdollista!

Toinen iloinen uutinen oli se, että Tampereelta löytyy yllätykseksemme japanilainen ravintola! Eikä ihan mikä tahansa juottola vaan City-lehden lukijaäänestyksessä Mansen parhaaksi ruokaravintolaksi ja parhaan henkilökunnan omaavaksi valittu Maruseki. Näen jo itseni sieluni silmin nauttimassa siellä sushia vihreän teen kera koti-ikävän... eikun siis Japanin-kaipuun lievittämiseksi.

5 Kommentteja

Anonymous Anonyymi sanoi...

Jossakin luki (olisko ollut image) että toden totta; Tampereella kulkee Suomen sushiraja. Muualta tätä herkkua ei toistaiseksi saa - Paitsi tietenkin Mikon taitavissa käsissä valmistuu jos jonkinlaista herkkua saatavilla olevista raaka-aineista (Tarkoittaa sitä että anago-sushia ei ole vielä päästy kotona nauttimaan. Eikä niitä ihania nattolima-rullia...).

Paitsi että S-Marketin pakastealtaassahan on sushilajitelma, jota pitäisi pakkauksen mukaan lämmittää mikrossa n. 8min täydellä teholla. Ja hintaakin on n. 8€. Annettiin sen pakkauksen olla jäässä siellä kaupassa ihan rauhassa, eikä lähetty kokeilemaan.

Tulukee jo kottiin!

25/6/06 18:18  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Jos jaappaniaikävä kalvaa niin: http://www.pukkila.fi/yadooikawa/

26/6/06 02:53  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Kuhmoisten uuden valtiattaren mukaan Tampereella on kaksi sushiravintolaa - molemmat hyviä. Ei kun näkymät paranee täällä Suomessa päin....!

26/6/06 21:11  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Tervetuloa vaan Tampereelle. Tuo toinen mainittu ravintola tarkoittanee Kauppahallin Norimarua, jota en hallin (minulle) ylenpalttisen kalanhajun takia edes ole itse uskaltanut kokeilla. Mutta Marusekiin lähden kyllä ihan mielelläni seuraksenne.

27/6/06 07:07  
Blogger Moira sanoi...

Juuri kävin Marusekissa ja ovat päivittäneet ruokalistansa iiiihanaksi (entisen iiihanan sijaan)! Suosittelen lämpimästi.

(Siitä toisesta minä en sano mitään.)

7/7/06 17:46  

Lähetä kommentti

<< Home