perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Kielellistä lahjakkuutta

Sain lopulta edellisessä jutussa mainitun kielitaidottoman opiskelijan puhumaan. Hän jopa teki aloitteen! Heti töihin tultuani hän kysyi sujuvasti, tulenko ensi viikolla oleviin kollegan läksiäisbileisiin. Lisätietoa udeltuani sain selville niiden olevan Ikebukurossa, hintaan 4000-5000 jeniä. Myös kala-kasvisruokaa on kuulemma tarjolla. Suostuin oitis osallistumaan.

Mistä moinen kielitaidon äkillinen räjähdys? Itse asiassa koko keskustelu käytiin japaniksi, joten minä olin meistä kahdesta se, joka joutui operoimaan surkean kielitaitonsa äärilaidoilla. Hämmästyttävää kyllä, selvisin keskustelusta kunnialla, ellen sitten sijoittanut juuri omaisuuttani WinCapitaan. Puolet sanoista kun pitää kuitenkin aina arvata.

Edelleen täällä on ihan peruskielitaidosta valtavasti hyötyä. Kaupoissa ja ravintoloissa tulee jatkuvasti tarve kysellä asioista. Labraan pölähtää välillä vieraita ollessani yksin paikalla. Paketteja ja matkalaukkuja pitää lähetellä, ja takseja tilailla. Nettisivut, kuten Google, tarjoilevat välillä tekoälykkäästi sivunsa japaniksi. Asunnolla kaikki laitteet, mukaan lukien televisio, puhuvat ainoastaan japania. Kuvassa oleva kaasulietemme sanoo: "Kun käytät grilliä, ole hyvä ja XYZ." Ehkäpä se ei ole tärkeää.

Kielitaidon piristämiseksi pelasin taas pitkästä aikaa Slime Forestia. Muutamassa päivässä palautin mieleeni ilmaisversion 200 kanjia, jossa olikin tekemistä sillä aikamoinen liuta kiinalaisia kirjoitusmerkkejä oli jo totaalisesti unohtunut. Täytynee tukea ohjelmoijaa investoimalla maksulliseen versioon.

Viimeiseksi tärkein uutinen: netti tuli! Minna guruili ja asensi sen omatoimisesti, vaikka ohjeista puuttui puolet. Nyt on optiikan tutkijalla lopultakin optinen kaapeli.

Tunnisteet: ,

1 Kommentteja

Anonymous Anonyymi sanoi...

Minua on useasti tympinyt kun erinäiset nettisivut ilmaantuvat suomenkielellä sijaintini perusteella. Ihan kuin Suomessa ei olisi kuin suomenkielisiä. Kiva varmaan koittaa sitten saada sivustoa jollekin ymmärtämälleen kielelle jos suomi ei taivu...

Kiva kun Sushiraja elää taas!

17/5/08 00:42  

Lähetä kommentti

<< Home