maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Back in Business

Tai ainakin jotain sinne päin. Sushiraja herää pitkästä horroksestaan ollakseen elossa noin kuukauden päivät. Syynä tietenkin se, että olemme palaamassa takaisin entiseen elämäämme Japaniin, Wako-shin kaupunkiin ja RIKEN:iin.

Suomeen paluun jälkeen inspiraatio blogin kirjoittamiseen lopahti tyystin. Ei vain tuntunut siltä, että Suomesta jaksaisi kirjoittaa yhtään. Ainakin alkuun täältä vaikutti löytyvän vain juoppoja, huonotapaisia ihmisiä ja kammottavaa riisiä. Onneksi asiat ovat sen jälkeen alkaneet näyttämään huomattavasti mukavammilta.

Lähes kaksi vuotta siinä sitten vierähtikin ennen kuin saimme aikaiseksi lähteä uudestaan Japaniin. Paljon on ehtinyt tapahtua siinä ajassa. Töitä on tehty niin Joensuussa kuin Tampereellakin, opiskelut saatettu loppuun, ja yksi kappaletta lapsiakin matkan varrella onnistuttu pyöräyttämään. Tämä viimeinen saavutus luokin matkallemme hieman erilaiset odotukset ja rajoitukset. Hyvästi siis izakayassa istuskelulle, karaoke-illoille ja iloisille ryyppyjuhlille. Vastapainona meillä onkin riemusta kiljahteleva pikkuihminen, jonka kanssa voi tehdä kaikkea muuta.

Lähtö koittaa tiistaina, pakkaamisessa on laitettu iso vaihde silmään ja tuliaisostoksetkin tuli eilen tehtyä. Japanin päässä odottaa se sama mukava H-talo, jossa asuimme aikanamme. Talossa asuu edelleen ystäviä, vaikka osa entisistä tutuista onkin jo muuttanut pois. Jannen labrassa on myös tapahtunut muutoksia: suurin osa opiskelijoista on valmistunut ja jäljellä on enää muutama vakionaama. Meille on kyllä luvattu järjestää kunnon pirskeet, jonne kaikki vanhat kaverit kutsutaan.

Tässä käy kuitenkin niin, että ennen kuin ehdimme huomatakaan olemme takaisin Suomessa ihmettelemässä, minne kummaan kokonainen kuukausi hävisi. Ja että Japaniin on palattava toisenkin kerran.

5 Kommentteja

Blogger Ana sanoi...

Tervetuloa! Oon lukenut teidän koko blogin joskus viimosen vuoden aikana. Ja harmitti kun en silloin jo aikoinaan lukenut, no kun en tiennyt.

5/5/08 22:23  
Blogger Unknown sanoi...

Moro,
olipa hauska löytää tuttu otsikko Readeristä =)
-Hyvää matkaa!

6/5/08 01:05  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hassua että blogi aukesi uudestaan juuri nyt, luin nimittäin sen läpi viikonlopun aikana oman mahdollisen muuton innoittamana. Toivottavasti jaksatte päivitellä tätä reissun ajan!

6/5/08 02:42  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Entiselle himolukijalle oli mainio yllätys huomata että kirjoitatte taas blogia, pääsin juuri muutama päivä sitten mainostamasta tätä kavereilleni jotka ovat Japaniin matkustamassa ja päätin "ihan vaan varmuuden vuoksi" katsastaa olisiko mitään tapahtunut.

Hyvää matkaa teille :)

13/5/08 05:46  
Blogger Janne sanoi...

Hauska kuulla, että meillä on edelleen kiinnostuneita lukijoita! Pistäkää ihmeessä kysymyksiä, toivomuksia ja juttuideoita kommentteihin - aikamme Japanissa on tällä kertaa hyvin rajoitettu.

Täällä on muuten edelleen kivaa, eli tervetuloa vaan kaikille maahanmuuttajille :)

13/5/08 09:58  

Lähetä kommentti

<< Home