maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Miehekästä menoa

Olen saavuttanut Kiina-tietouden limaisen huipun.

Kuten aiemmin mainitsin, Tuomaksen saapuminen paikalle pakotti minut taas jatkamaan Slime Forest -pelin pelaamista välttääkseni nöyryyttävän tappion kirjoitusmerkkikisassa. Rypistely oli turhaa, sillä tulin ohitetuksi jo 600 kanjimerkin jälkeen. Onnistuin kuitenkin joten kuten pysymään vauhdissa mukana (20 kanjia päivässä menee helposti, parhaimmillaan opin 90 uutta kirjoitusmerkkiä yhdellä istumalla) ja Tuomaksen päästyä 1060 kanjiin ennen palaamistaan Suomeen pelasin itse pelin loppuun seuraavana päivänä. Nyt tunnistan periaatteessa 1085 kanjimerkin perusmerkityksen, joka vastaa suunnilleen peruskoululaisten tietämystä. Tietenkään en osaa ulkomuistista piirtää noita kanjeja, enkä myöskään tiedä suurimman osan lausumistapoja. Seuraavan projektina onkin paitsi ylläpitää tietämystasoa, myös yhdistää merkit jo aiemmin oppimiini sanoihin.

Sumomaailmassa käytiin viimeinen vuoden kuudesta turnauksesta ja tällä kertaa 15 päivän läskien lätinän tuloksena jäi kaksi sankaria seisomaan. Turnauksen voitti mongolialainen Asashoryu pistäen samalla historiankirjat uusiksi. Hän voitti ensimmäisenä painijana kaikki vuoden kuusi turnausta, ja on nyt voittanut seitsemän turnausta peräkkäin (uusi ennätys sekin) häviten viimeisestä kahdestatoista turnauksesta vain yhden. Oteltuaan vuoden aikana 90 ottelua tuloksena oli ennätyksellisesti uskomattomat 84 voittoa.

Asashoryu myös dominoi otteluitaan suvereenisti voimallaan ja taidoillaan. Hän voitti painavimman vastustajansa (Miyabiyama, 178 kg) nostamalla tämän ilmaan (video), ja turnauksen keveimmän painijan (mongoli Ama, 113 kg) olemalla tätä niin paljon nopeampi että pääsi kaverin selän taakse (video). Uskomattomin suoritus nähtiin jo ensimmäisenä päivänä kieron mongoli-Hakuhon tehtyä sen, minkä sumon kirjoittamattomat herrasmiessäännöt ehdottomasti kieltävät: hän hyppäsi heti alussa sivuun pois yokozunan raivokkaan ryntäyksen alta ja yritti päästä vyöotteeseen tämän taakse. 99.9% painijoista on voimattomia tämän helpon mutta raukkamaisen tekniikan (henka) edessä, vaan ei Asashoryu, joka onnistui pysähtymään ennen kehän reunaa, heittämään piruetin ja vielä voittamaan ottelun (video). Kova jätkä on se.

Asashoryun onnistui voittamaan vain yksi vastustaja (video), komean atleettinen bulgaari Kotooshu, joka tällä suorituksella sinetöi ylennyksensä ozekiksi, eli käytännössä rankingissa viiden parhaan joukkoon. Paikalliset tiedotusvälineet tietenkin ylistivät hänen suoritustaan maasta taivaaseen, onhan hän tällä hetkellä ainoa varteenotettava haastaja Asashoryun mongoliylivallalle. Kieltämättä hänen nousunsa tälle tasolle oli ennätysnopea (19 turnausta), mutta silti voisi hieman enemmän kunnioitusta suoda yokozunan saavutuksille, oli hän sitten vinosilmäinen tai ei.

Sumosta kiinnostuneille vielä pari linkkiä. Sumotalk analysoi yksityiskohtaisesti jokaisen turnauspäivän tapahtumat ja Banzukesta löytyy videona melkein jokainen ottelu vuodesta 2000 alkaen. Goo Sumo on tietenkin se virallinen sumotietouden lähde, jonka kautta voi esim. seurata turnauksia reaaliaikaisena videona.

Kun nyt tosimiehistä puhutaan, kuvitelkaapa mielessänne Village Peoplesta karannut treenattu mieshenkilö pukeutuneena tiukkoihin mustiin nahkashortseihin, -liiviin ja -koppalakkiin, silmillään mustat lasit. Visualisoikaa hänen stereotyyppihomomainen tapansa liikkua. Nähkää hänet sielunne silmin ystävällisesti auttamassa mummoja kadun yli tai kiskomassa metrin mittaisia retikoita pellosta koululaisten kanssa. Jokaista onnistunutta suoritustaan hän maustaa ottamalla poseerausasennon ja huutamalla feminiinisti "Fuuuuuu!", ja vähintään kerran minuutissa hänet näkee pumppaamassa lantioillaan ilmaa kuin kiimainen gorilla, riippumatta siitä, onko hänen yleisönsä juuri suojatien ylittänyt mummo vai ala-asteikäinen lapsilauma.

Ellei kuvauksesta käynyt selville, tällaista tyyppiä ei voi olla olemassa, eikä sellaista ainakaan kukaan voi haluta nähdä. Paitsi Japanissa, jossa hän on tämän hetken suosituin tv-julkkis, taitelijanimeltään Razor Ramon HG. Kirjaimien HG merkitykseksi hän ilmoittaa Haado Gei, jonka taas voi kääntää joko Rankka Homo tai Kovaa Taidetta. Ei päivää ilman HG:tä televisiossa taustanaan Ricky Martinin "Livin' La Vida Loca". Tyyppi käyttää kännykästäänkin nimeä Geitai (oikeasti keitai). Selvää on tietysti se, että noin rankkaa hahmoa joko inhotaan tai rakastetaan. Selvää on myös se, mitä mieltä me asiasta olemme.

Ostimme juuri Razor Ramon HG:n virallisen fanikirjan. Fuuuuuuuuuu!

0 Kommentteja

Lähetä kommentti

<< Home