torstaina, helmikuuta 23, 2006

Ylistys Suomen alkoholipolitiikalle

Käväisimme lopultakin syömässä kohtuullisen uudessa izakaya-ravintolassa nimeltä Gazen Wako-shin aseman vastapäätä. Pieni ja siisti paikka, taustalla kevyttä jazzia ja tarjoilijat normaaliakin palvelualttiimpia tehdäkseen hyvän vaikutuksen. Tarjoilijatyttö halusi harjoitella englantia meidän avullamme, mutta eihän siitä mitään meinannut tulla, kun emme ihan periaattesta koskaan sano ravintoloissa mitään englanniksi. Saimme kuitenkin lopulta japanin pois päältä ja apetta pöytään.

Tiedättähän tofun, tuon valkoisen, vetisen ja mauttoman mössön? Tarjoilijan suositeltua heidän itsetekemäänsä tofua oli sitä tietenkin maistettava, ja sehän oli kuulkaas älyttömän hyvää ihan sellaisenaan bambukorista tarjoiltuna. Kun muukin ruoka oli erinomaista, varmaa on, että syömme tuolla toistekin. Pari vuotta täällä asuttuaan on alkanut kehittää kriittisyyttä ruokaa kohtaan - halpa sushi maistuu nykyisin halvalta (mutta syötävältä), samoin Watamin perusruoka.

Kotimatkalla otimme marketista mukaan pari punaviinipulloa ajatuksenamme nautiskella lasilliset olympialaisia katsellessamme. Pettymys oli suuri, kun molemmat viineistä osoittautuivat juomakelvottomaksi kuraksi, niin 10 euron espanjalainen Gran Reserva kuin halvempi kalifornialainen perusviinikin. Ei Suomen Alkossa vaan koskaan näin pääse käymään, vaikka tuntemattomia viinejä ostaisikin.

Tänään töihin pyöräillessäni oli talomme ja Rikenin välisellä portilla pari ukkoa ihmettelemässä toimimatonta porttia. Se menee joskus sekaisin, eikä enää tottele numerokoodia. Ukot olivat jo soittamassa korjaajia paikalle. Selvitettyäni heiltä ongelman laadun sanoin "hetkinen", nappasin lähimmän oksanpätkän maasta, tökkäsin sillä lukonkieltä ja avasin portin. Tyypit katsoivat hetken minua kuin marsilaista. Demonstroin sitten menetelmäni ja jätin heidät ihmettelemään asiaa.

Täällähän turvallisuus perustuu paljolti siihen, että jos on portti, niin siitä ei sitten ilman kulkulupaa mennä, vaikka sen saisikin auki viisivuotiaskin. Tässäkin lukossa pitäisi olla suojalevy estämässä minunlaisiani kriminaaleja pääsemästä käsiksi lukonkieleen, tai ainakin portin pitäisi avautua toiseen suuntaan, jotta avaamiseen tarvittaisiin edes koukku.

Opetus: tarkista oitis kotisi lukko, ilman suojalevyä on sama kuin lukkoa ei olisikaan.

1 Kommentteja

Anonymous Anonyymi sanoi...

Elä sie Janne turmele niitä japanialaisia. Oppivat pahoille tavoille. Kohta kulkevat kaikista porteista ja ovista ilman lupaa, miten sattuu!

24/2/06 16:55  

Lähetä kommentti

<< Home