perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Big Dan

Kävin taas kampuksen parturissa. Edelleen aika varataan tunniksi, ja sen jälkeen kun vähät hiukseni on leikattu mikrometrin tarkkudella oikeaan pituuteen, hiukset pestään ja päänahka sekä hartiat hierotaan. Sitten, rentoutuessani vaaka-asennossa kasvot lämpimän pyyhkeen alla kuunnellen radiosta Sakari Oramon johtamaa orkesteria käydään koko hiusraja korvanlehtiä myöten partaveitsen kanssa läpi, ja hierotaan niska. Koska hiukset ovat käsittelyn aikana kasvaneet ulos mallistaan, niitä leikataan taas lisää ja kasvot hierotaan. Lopuksi minulta peritään anteeksipyydellen 13 euroa ja päästetään minut hoippumaan unen rajamailla takaisin työpaikalleni. Ja tämä oli tiivistetty versio tapahtumista.

Parturillani on myös mukava tapa jutella minulle kuin lemmikkieläimelle, siis siinä mielessä, että hän tietää ymmärrykseni olevan rajoitetun, eikä välttämättä odota minun vastaavan. Sitten kun satun jotain ymmärtämään, kehutaan kovasti kielitaitoani ja valitellaan, että omat vähäiset englannin opinnot ovat täysin unohtuneet. Tällä kertaa ymmärsin hänen haluavan jättävän harvat etukarvani leikkaamatta, jotta näyttäisin komealta edestäpäin.

Menestyksekkäästi käytin myös kameramme takuuhuollossa. Canon EOS Kiss N (350D) ei enää toiminut jouhevasti EF-S 17-55 mm linssin kanssa, vaan juuttui jatkuvasti kuuluisaan Error 99 -virheilmoitukseen (manuaalin mukaan se tarkoittaa "jotain on pielessä"). Mittavien testien jälkeen päättelin linssin olevan oikeasti rikki, marssin yksityiskohtaisen virheraportin kanssa BicCameraan ja jätin kameran linsseineen huollettavaksi. Onnistuin jopa saamaan huoltohenkilön ymmärtämään ongelman laadun pelkällä japanin kielellä.

Kahden viikon päästä minulle soitettiin, kävin hakemassa vehkeeni takaisin ja kas, taas homma toimii. Canonilla eivät olleet keksineet vian syytä, joten he päättivät vaihtaa koko linssin optiikan uudempaan ja parempaan. Kiinnostuneena odotin, vetoaisivatko he takuusopimuksensa pykälään, jonka mukaan he eivät korvaa Jumalan teoista (Acts of God) johtuvia vaurioita, mutta ei, ilmaiseksi sain huollon. Millähän menetelmällä he päättelevät, onko juuri kristinuskon pääpomolla ollut sormensa pelissä esimerkiksi Krishnan sijasta, tai oliko vaurion aiheuttanut maanjäristys Jumalan kosto vaiko luonnollista mannerlaattojen liikettä? Onneksi suomalaisissa lakiteksteissä ei sentään ole tuollaisia älyttömyyksiä, eihän?

Toimiva kamera oli tarpeen, koska lentää liihotamme heti huomenissa etelän lämpöön täältä kylmästä Tokiosta. Nytkin kännykkäni pelottelee sään olevan muuttumassa lumisateeksi. Kohteenamme on Krabi Thaimaassa.

Viikon iloisin uutinen: Suomeen on lopultakin saatu perustetuksi kunnollinen nettiradio! Tyyliltään kuin Last.fm, eli kuulija itse valitsee mitä haluaa kuunnella, mutta mainosrahoitteinen. Lopultakin täällä Japanissakin voi nauttia uusimmasta kotimaisesta musiikista.

Lopuksi, otsikossa mainittu Big Dan löytyi juuri äsken labramme pöydältä. Joku vieras oli käynyt läheisessä Itsepuolustusvoimien tukikohdassa, ja tuonut tietenkin sieltä omiyagea eli tuliaisia. Nämä olivat panssarivaunun ammuksen muotoon tehtyjä taikinalla ja suklaalla päällystettyjä hedelmiä. Laatikossa kerrottiin yksityiskohtaisesti panssarivaunun tekniset tiedot. Kaikkialta näemmä siis saa syötävää omiyagea.

0 Kommentteja

Lähetä kommentti

<< Home