perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Thaimaa

Käväisimme sitten Thaimaassa, kerrankin ajatuksenamme rentoutua lomallamme oikein kunnolla, ja senpä totisesti teimme. Vietimme runsaasti aikaa nautiskellen hotellimme (Lai Thai Resort) uima-altaasta tilaillen vesimelonijuomia ja lueskellen kirjoja. Saimme olla rauhassa, sillä jostain syystä olimme koko viikon ajan hotellin käytännöllisesti katsoen ainoat asiakkaat, ja palvelu oli tietysti sitäkin parempaa.

Köllimisen lisäksi kävimme muutamalla retkellä. Ratsastimme norsulla viidakossa, jossa oli kumi- ja eukalyptyspuita sekä pelottava lehmä. Näimme jättimäisiä hämähäkkejä ja parimetrisen liskon. Meloskelimme jylhässä kanjonissa mangrovemetsikössä. Snorklailimme koralliriutoilla ja veneilimme Phi Phin saarelle. Kävimme elokuvasta The Beach kuuluisalla rannalla.

Thaimaassa pitää tietysti myös käydä thaihieronnassa, ja Minna tekikin näin lähes joka päivä. Kyseessä on nautittava kokovartalokäsittely, jonka aikana selkänikamat rusautellaan paikalleen useammallakin tavalla, ja hinta tunnin hoidolle on luokkaa 4-5 euroa. Minna myös hankki itselleen afroletin ja räätäliltä mittojen mukaan tehdyn thaisilkkisen hameen ja topin.

Hotelliemäntämme kanssa uima-altaassa keskustellessamme saimme hieman perspektiiviä tsunamin aiheuttamiin tuhoihin. Vaikka Krabi säästyikin pahimmalta tuholta, olivat sielläkin kadut peittyneet mutaan ja mädäntyneiden ruumiiden haju leijunut pitkään ilmassa. Siivoustöihin osallistunut emäntämme kertoi, ettei vieläkään pysty menemään rannalle (hotelli on 800 metriä sisämaassa).

Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä ja iloisia, ja ruoka herkullista. Maisemat Krabissa ovat hulppeita, sillä paikka on pystysuorien kallioiden reunustama. Kun sääkin vielä oli erinomainen, oli loma kokonaisuudessaan aivan loistava. Tahdomme heti takaisin!

0 Kommentteja

Lähetä kommentti

<< Home