perjantaina, maaliskuuta 02, 2012

Sushine doori, not

Luotettavien lähteiden mukaan täällä ei pariin kuukauteen ole ollut huomattavia maanjäristyksiä. Saapumisemme jälkeen niitä on ollut kaksi, pieniä ja kotoisia sentään. Eipähän noista karaistunut gaijin hätkähdä, vaikka ehkä pitäisi. Eräiden tiedemiesten mukaan Tokioon nimittäin iskee kauan odotettu megajäristys todennäköisesti lähivuosien aikana.

Jos ei maanjäristyksistä ole harmia, niin lumimyrskyistä sen sijaan on. Tarpoessani kesäkengissäni keskiviikkona symposiumiin pitkin niin tuttua mutta sohjoista Sunshine Dooria vihmoi lunta naamaan vaakasuoraan kuvan osoittamalla tavalla. Ei kivaa. Kun siihen vielä yhdistetään varomaton oleskelu ilmastointilaitteiden läheisyydeessä, on tuloksena mukava kurkkukipu. Sentään vielä ääntä lähtee vähän ja muuten olo on pirteä.

Toisin on vaimolla, joka vetää Bufferinia naamaan sängyn pohjalla kun pitäisi olla nauttimassa kaupungilla viimeisestä turismipäivästä. Tasan ei käy nallekarkit, totesi hän lakonisesti, mutta ehkäpä hän siitä vielä elpyy jahka käyn lisää evästä kombinista.

Kaikki ei kuitenkaan suinkaan ole huonosti, sillä takana on kaksi erinomaista päivää tiedettä ja ystävien tapaamisia. Näistä lisää juttua sitten Suomesta käsin.

0 Kommentteja

Lähetä kommentti

<< Home