sunnuntaina, elokuuta 14, 2005

Suomi, osa 2

Ettei Japani olisi aivan täysin päästämme unohtunut, saapui meille muutamaksi päiväksi Suomeen vieraaksi Taeko-san, ystävämme Tokiosta. Kaupunkilaisnainen pidettiin tyytyväisenä esimerkiksi seuraavilla luonnonmukaisilla menetelmillä:
  1. Tarjoamalla aitoja karjalanpiirakoita Marttojen leipomana Joensuun torilla. Myös muikut perunamuusilla maistuivat.
  2. Menemällä metsään keräämään sieniä ja mustikoita. Taeko olisi halunnut jäädä metsään asumaan. Teimme sitten sienistä kastikkeen takapihalta kaivettujen uusien perunoiden seuraksi, ja jälkiruuaksi söimme mustikkamaitoa itsepoimittujen vattujen kanssa.
  3. Istumalla keskiyöhön asti järven rannalla saunoen vastan kanssa, uiden, muurinpohjalettuja syöden ja nuotiolla makkaraa paistaen. Keskiyön valoisuus herätti kovasti ihmetystä vielä elokuussakin.
  4. Laskemalla Ruunaan kosket kumiveneellä, nauttimalla lounaaksi loimulohta keskellä metsää ja laskemalla sitten pari koskea lisää. Hieno reissu!
  5. Käymällä Paaterissa ihailemassa Eeva Ryynäsen puuveistoksia ja erityisesti upeaa honkakirkkoa.
Ehdin myös lopultakin nähdä elävän todisteen enoudestani: siskollani on todellakin vauva. Hämmentävää. Sitä paitsi seuraavan kerran kun näen sitä vuoden päästä, se juoksee jo ympäriinsä omin jaloin.

Yhteenvetona kerrottakoon Suomen olevan sen verran mukavan oloinen paikka, että kyllä sinne voisi vielä hyvinkin palata. Tietenkin näin kesällä näkee Suomesta juuri sen parhaan puolen, varsinkin kun sää Joensuussa oli juuri päinvastainen kuin Helsingin MM-kisoissa...

Lopulta oli pakko poistua taas Japaniin, vaikka mielelläni olisin voinut Suomeen jäädäkin. Minna jäi vielä jatkamaan lomaansa melkein kuukaudeksi, joten seuraavaksi on odotettavissa raportteja poikamieselämästä Idän Ihmemaassa.

0 Kommentteja

Lähetä kommentti

<< Home